Elemzés
Electrolux Italy gyártósori címkenyomtatási megoldás
Electrolux

Ügyfél: Electrolux Italy

Helyszín: Olaszország, Svédország

Iparág: Gyártás

Szolgáltatás típusa:Üzleti tanácsadás és egyedi alkalmazásfejlesztés

Az Electrolux az úgynevezett "fehéráru" termékeinek gyártási folyamatai során többféle, a gyártósoron nyomtatott címkét használ az alkatrészek illetve a késztermékek azonosítására. Az egyik olaszországi gyártóüzem takarékossági okokból úgy döntött, hogy lecseréli a címkék beszállítóját. A címkenyomtatást vezérlő alkalmazás azonban a régi beszállító tulajdonában volt és egy az Electrolux által egyedileg kialakított és menedzselt adatbázishoz kapcsolódott. Mivel a beszállító-váltásról már megszületett a döntés sürgőssé vált egy új a címkenyomtatást vezérlő szoftver kialakítása, annak érdekében, hogy a gyártásban semmilyen csúszás ne lépjen fel. Alapvető követelmény volt az új rendszerrel kapcsolatban, hogy az teljes mértékben az Electrolux tulajdonába és kezelésébe kerüljön.

Vizsgálatunk során kiderült, hogy a standard címkenyomtató szoftverek egyike sem kompatibilis az Electrolux címke-adatbázisával illetve a meglévő gyártósori nyomtatókkal. A menedzsment ezért megbízta a Keystone-t egy testreszabott, a meglévő rendszerelemekkel kompatibilis címkenyomtató rendszer kifejlesztésével.

A Keystone megoldása

Megoldásunkban egy egyedileg kialakított webes frontend-et integráltunk a StreamServe alkalmazásszerverrel, amely az adatbázisban definiált címke-tartalom lehívásáért és megjelenítéséért volt felelős.

A standard és egyedi szoftver elemek ilyen kombinálása egy rugalmas és megbízható rendszert eredményezett, amely teljes mértékben lefedte az üzem címkék tervezésével, kezelésével és nyomtatásával kapcsolatos igényeit.

Az általunk készített, XML interfészen keresztül történik a címkék grafikai megjelenítése, a vonalkód generálás és az információk eljutatása a gyártósori nyomtatókhoz. Az alkalmazás támogatja a meglévő nyomtatókat, kapcsolódik a címkedefiníciós adatbázishoz és használata minimális betanítást igényel.

A projekt során végzett tevékenységek

  1. Koncepciótesztelés – címkenyomtatás a meglévő adatbázisra támaszkodva
  2. Egyedi adatkonverziós modul programozása
  3. Felhasználói felület tervezése és kialakítása
  4. StreamServe interfész specifikáció és tesztelés
  5. Alkalmazás implementáció és bevezetés, minden rendszerben lévő címke nyomtatásának tesztelése
  6. Electrolux R&D csapat tréning és a rendszer elfogadásának mérése
  7. A nyomtatást kezelő operátorok betanítása

Eredmények

Keystone segítségével az Electrolux sikeresen elkerülte a gyártás megszakadását, amely jelentős anyagi és erkölcsi károkkal járt volna. A projekt eredményeként egy modern webes alkalmazást készítettünk el, amely elérte a kitűzött célokat: lehetővé tette ügyfelünk számára, hogy továbbra is belső erőforrásai végezzék a címkék tervezését és kezelését, valamint a régebbi rendszernél jóval több támogatást nyújt a kezelő személyzet részére. Ezen felül az alkalmazás és az ahhoz kapcsolódó jogok a projekt végén az Electrolux tulajdonába kerültek, de a Keystone szükség esetén továbbra is támogatási szolgáltatásokat nyújt a rendszer folyamatosan változó körülményekhez való igazításához.

További esettanulmányok

 

Keystone Business SolutionsH-1062 Budapest Bajza u. 50.Tel.: (+36 1) 889 50 50Fax: (+36 1) 889 50 49

Copyright © 2018 Keystone Business Solutions, All rights reserved.